Webinar financiering

Mijn tools

De pagina met jouw opgeslagen tools kan gedeeld worden door middel van een unieke link en is deelbaar als een alleen lezen link of als een bewerkbare link. Handig als je bijvoorbeeld met je collega’s wil samenwerken aan een eigen leeromgeving! Kies hieronder welke link je wil delen.

DEEL DEZE PAGINA ALS:

Wat is het doel & resultaat?

Het doel van de informatieavond financiering is informeren en bewoners te helpen een eerste inschatting te maken van hun financiële mogelijkheden en een globaal antwoord op de vraag of zij hun verduurzamingsplan kunnen betalen en zo ja, hoe. Tijdens een avond kunnen bewoners ook inspiratie opdoen uit vragen die andere deelnemers stellen. 

Wanneer zet je het in?

Je kunt zo’n specifieke informatieavond over dit onderwerp in principe op elk moment organiseren als die gericht is op individuele woningeigenaren. Je kunt er ook voor kiezen om de avond specifiek te richten / in te passen in een wijk- of andere collectieve aanpak. Zorg er in dat geval voor een logische timing binnen de planning van de aanpak + frequentie.

Een informatieavond is een collectief en opschaalbare activiteit, waarbij een grotere groep bewoners bereikt kan worden. Maar het is wel al iets meer toegespitst in vergelijking met de online content op een website. Ga na in jouw ondersteuningsstructuur welke vormen en op welke schaal je activiteiten aanbiedt op het gebied van financiering.

Hoe zet je het in?

Zorg voor sprekers die goed op de hoogte zijn van subsidieregelingen en financieringsopties, óók lokale gemeente- of provincie specifieke regelingen. Voor het deel over financiering is het verstandig een financieel adviseur te vragen met de benodigde AFM-diploma’s. Als je de informatieavond én de financiële vraagbaak inzet, kies er dan voor één en dezelfde adviseur: bewoners kennen hem of haar al van de informatieavond. De drempel om daarna vragen te stellen, is dan lager.