Klusfilmpjes

Mijn tools

De pagina met jouw opgeslagen tools kan gedeeld worden door middel van een unieke link en is deelbaar als een alleen lezen link of als een bewerkbare link. Handig als je bijvoorbeeld met je collega’s wil samenwerken aan een eigen leeromgeving! Kies hieronder welke link je wil delen.

DEEL DEZE PAGINA ALS:

Wat zijn de klusfilmpjes?

De eerste stap om een woning toekomstbestendig en energiezuinig te maken, is het verbeteren van de huidige woonsituatie van bewoners (en daarmee hun energieverbruik). De klusfilmpjes zijn instructievideo’s voor bewoners over de meest voorkomende kleine maatregelen. Deze kleine maatregelen zorgen voor een lager energieverbruik en hoger comfort in de woning. Op deze pagina vind je de filmpjes, en lees je meer informatie over het gebruiken hiervan.

Wanneer kan ik de klusfilmpjes inzetten?

Je kunt de klusfilmpjes inzetten wanneer bewoners aan de slag willen met kleine maatregelen, maar niet precies weten wat ze moeten doen. De filmpjes geven bewoners de benodigde informatie en ondersteuning om zelf aan de slag te gaan. 

Hoe kan ik de klusfilmpjes inzetten?

Gemeenten, energieloketten, energiecoöperaties en energiecoaches kunnen deze filmpjes delen met bewoners. 

  • Gemeenten kunnen de filmpjes direct inzetten op hun website of bij acties voor minima. 

  • Energiecoöperaties en energiecoaches zijn vaak lokaal actief in de wijk en kunnen de filmpjes delen met bewoners.

  • Energieloketten kunnen directe koppeling maken met gesubsidieerde cadeaubonsystemen en/of energiebespaarboxen die kleine energiebesparende maatregelen gratis beschikbaar maken voor bewoners.

De klusfilmpjes: