IN DE PRAKTIJK

Informatiemarkt ‘t Look - deelsessie subsidies en financiering

  • Wat: deelsessie subsidies en financiering

  • Wanneer: 11 juli 2023

Op een warme zomeravond organiseerde de gemeente Veldhoven, samen met Veldhoven Duurzaam, een informatiemarkt. Ondanks de hitte waren er veel mensen aanwezig! Leuk om zoveel interesse en enthousiasme in de gemeente te zien. 

Bewoners konden langs een achttal thematafels lopen. De DoeTank bemande een tafel over ventilatie, maar ook één over financiering. Hier stonden adviseurs van De Hypotheekshop Eindhoven om allerlei vragen te beantwoorden over subsidies en financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis; als live vraagbaak. 

We verzorgden ook een deelsessie in een apart zaaltje. We namen zo’n 15 nieuwsgierige bewoners mee in de ISDE, de leningen van het Nationaal Warmtefonds en het financieren van verduurzamingsmaatregelen via je hypotheek. We zijn vaak geneigd als professionals om ervan uit te gaan dat iedereen de basis hierover wel weet. Maar veel bewoners waren verbaasd over het bestaan van bijvoorbeeld het Warmtefonds en een renteloze lening. Mensen in alle rust even meenemen in de mogelijkheden werkt. In de zaal zag je veel mensen instemmend knikken. Het verhaal over financiering kwam goed over, en achteraf kregen we positieve feedback dat het goede basisinformatie is. 

Bewoners hadden ook behoefte om over hun persoonlijke situatie door te praten met iemand. Die konden we goed doorverwijzen naar de vraagbaak. Ook die voorzag duidelijk in de behoefte. 

Conclusie: een live vraagbaak werkt! 

Al met al kijken we terug op een geslaagde informatiemarkt en deelsessie. Volgende stap? Op 12 september geven we de deelsessie in de vorm van een webinar en hopen we nog veel meer mensen Veldhoven verder te helpen.