Klusfilmpjes

De eerste stap om een woning toekomstbestendig en energiezuinig te maken bestaat uit het verkrijgen van inzicht in woning en woonwensen, en het verbeteren van de huidige woonsituatie van bewoners. In het verbeteren van wooncomfort en verlagen van de energierekening valt vaak al veel te winnen zonder grote ingrepen te hoeven doen. Meer hierover lees je in onze verhalen over benutten van de mogelijkheden. Om bewoners hierin te ondersteunen heeft de DoeTank instructievideo’s van de meest voorkomende kleine energiebesparende maatregelen gemaakt. Deze kunnen worden gebruikt door gemeenten en andere partijen die bewoners willen ondersteunen. Op deze pagina vind je de filmpjes, en lees je hoe je ze kunt inzetten.


Voor wie?

De filmpjes zijn bedoeld om bewoners te ondersteunen in het aanbrengen van kleine energiebesparende en comfortverhogende maatregelen in hun woning. Gemeenten, energieloketten, energiecoöperaties en energiecoaches kunnen deze filmpjes delen met bewoners. 


Hoe te gebruiken?

  • Gemeenten: kunnen de filmpjes direct inzetten op hun website of bij acties voor minima. 
  • Energiecoöperaties en energiecoaches: zijn vaak lokaal actief in de wijk en kunnen de filmpjes delen met bewoners.
  • Energieloketten: kunnen directe koppeling maken met gesubsidieerde cadeaubonsystemen en/of energiebespaarboxen die kleine energiebesparende maatregelen gratis beschikbaar maken voor bewoners.


Wanneer te gebruiken?

De filmpjes kunnen bewoners ondersteunen in de voorbereidingsfase van de klantreis (hierover lees je binnenkort meer op onze website). In deze fase doet de bewoner inzicht op over zijn of haar woning en woonwensen, en gaat de bewoner aan de slag met het benutten van de mogelijkheden. De klusfilmpjes zijn één van de tools om bewoners te helpen bij het benutten van de mogelijkheden.,

 

 

 

 

 

De eerste twee video's vind je vast hieronder. De rest van de 12 video's vind je hier.