Terug
2 december 2022

Safaridag met energieadviseurs

  • Wat: Huisfluistersessie met energieadviseurs
  • Wanneer: 2 december 2022

Op 2 december gingen we in Castricum op safaridag. Ditmaal niet met bewoners, maar met energieadviseurs van het Regionaal Energieloket. Doel hiervan was om te kijken of de werkwijze van het huisfluisteren kan worden overgedragen aan professionals, en hoe dit het beste gedaan kan worden. Na energiecoaches en wethouders (in Weert en Veldhoven), waren nu energieadviseurs aan de beurt. 

De werkwijze en apparatuur van Lars Boelen werd aandachtig opgenomen door de energieadviseurs, net zoals het centrale aspect van kierdichting en ventilatie in deze werkwijze. Daarbij viel met name de technische onderbouwing bij deze werkwijze op, door het gebruik van een blowerdoortest en warmtecamera. Eén van de adviseurs gaf naderhand aan dat het “interessant was om een blowerdoortest mee te maken, en het effect van kieren en naden met meetwaarden inzichtelijk te krijgen”

De energieadviseurs hebben kennis gemaakt met de werkwijze van het huisfluisteren op twee manieren: via een document waarin de huisfluister-werkwijze staat beschreven en via de gezamenlijke safaridag. Hieruit bleek dat vooral de safaridag goed werkte om te leren over deze werkwijze. Het écht beleven, meekijken, samen overleggen en verdiepen werd met name als positief ervaren door de energieadviseurs.

Safaridag met energieadviseurs