Terug
1 mei 2023

Plannen maken aan de keukentafel in Weert

  • Wat: Met bewoners het “plannenmaak-kaartspel” gedaan
  • Wanneer: 1 mei 2023

Een paar dagen na de workshop plannen maken in Veldhoven was er een vervolgafspraak bij de bewoners van de eerder gehuisfluisterde woning in Weert. De woningeigenaren hadden er een hele winter op zitten in hun nieuwe huis en hadden behoefte om alle informatie en inzichten, die ze hadden opgedaan door er in de koude periode te wonen, te gebruiken om een plan en prioritering te maken voor de eerste echte grote stappen. 

Het kaartspel, zoals laatst voor het eerst gebruikt tijdens de workshop plannen maken, bleek een mooi communicatiemiddel om alle te verbeteren aspecten nog eens de revue te laten passeren, ze te bundelen in bij elkaar horende ingrepen en deze daarna in de tijd te plaatsen. 

Het was boeiend om te zien dat waar in Veldhoven mensen nog aan het puzzelen waren met woonwensen en het nadenken over de warme jas, het hier aan de keukentafel meteen heel concreet en praktisch werd. Blijkbaar is het zo dat als je echt voelt dat je aan de slag moet, het een heel fijn geheugensteuntje kan zijn om de samenhang te borgen met een plan van het geheel. En dat je daarna je focus kan leggen op de eerste stap en de onderdelen die daarbij horen. Huisfluisteraar Lars: “Ik was onder de indruk van de goede energie waarmee de bewoners aantekeningen maakten en al over partijen nadachten die ze konden vragen voor de (nu overzichtelijker geworden) eerste stap: de aanpak van het dak.”

Al met al een mooie follow-up van zowel de woningopname, als de workshop in Veldhoven.

Plannen maken aan de keukentafel in Weert