Terug
22 maart 2023

Klusfilmpjes

  • Wat: klusfilmpjes beschikbaar op de website onder "Toolbox"
  • Wanneer: 22 maart 2023

De eerste stap om een woning toekomstbestendig en energiezuinig te maken, is het verbeteren van de huidige woonsituatie van bewoners (en daarmee hun energieverbruik). Om bewoners hierin te ondersteunen heeft de DoeTank instructievideo’s van de meest voorkomende kleine energiebesparende maatregelen gemaakt. Wij noemen dit de "klusfilmpjes".

Klusfilmpjes in de toolbox

De klusfilmpjes zijn toegevoegd aan de toolbox op de website. Hier kun je meer lezen over de klusfilmpjes en hoe je ze kunt inzetten. Dit is met name interessant voor gemeenten, energieloketten en energiecoöperaties en -coaches, die de filmpjes kunnen delen met bewoners.

Reacties van bewoners en gemeenten

De klusfilmpjes zijn positief ontvangen door zowel bewoners als gemeenten: 75% van de bewoners en 73% van de gemeenten die de klusfilmpjes tot nu toe hebben gebruikt zijn tevreden. Een voorbeeld van een reactie van een bewoner is: "Goede tips gekregen, ik ga morgen meteen folie achter de radiatoren plakken. Handig om even in zo'n filmpje te laten zien hoe makkelijk dat is."

Omdat de DoeTank in het hele land zit merken we dat er in de verschillende regio’s anders wordt gekeken naar zulk soort filmpjes. We zien dat voor verschillende doelgroepen een andere presentatie nodig is. Er is dus niet één vorm die alle doelgroepen in Nederland kan aanspreken. Hier zit een aandachtspunt voor het opschalen. 

De klusfilmpjes zijn één van de tools om bewoners te helpen bij het benutten van de mogelijkheden: het verbeteren van je wooncomfort en verlagen van de energierekening, zonder grote ingrepen te hoeven doen. Benieuwd geworden naar de klusfilmpjes? Zie hieronder vast het eerste filmpje van de reeks. De rest bekijk je hier.