Terug
15 juli 2022

Bouwend Nederland leert mee met de DoeTank

  • Wat: Summerschool webinar
  • Wanneer: 15 juli 2022

Kennisdelen in de vorm van blogs, buurtwebinars voor bewoners, media-optredens en tweets doen we met regelmaat. Maar "in het hol van de leeuw" ons verhaal over plannen maken vertellen was toch wel even spannend. 

De DoeTank werd gevraagd door Bouwend Nederland om voor geïnteresseerde medewerkers een Summerschool webinar te organiseren. Die uitdaging namen we graag aan. Het was interessant om ons verhaal van "verzamel inzichten, optimaliseer het bestaande en maak vervolgens een plan" vanuit het perspectief van de professionele bouwer te vertellen. 

Na een uurtje zweten op de natuurkunde en verkregen inzichten hadden we een leuke discussie met de deelnemers die het gepresenteerde meteen op hun eigen thuissituatie projecteerden. Dat is iets wat we eigenlijk elke keer ervaren als we het belang van plannen maken op basis van inzichten aan professionals uitleggen: binnen no-time is iedereen over zijn eigen situatie aan het nadenken. Van deze interactie steken wij dan ook weer veel op.

Inzicht van deze dag: de grotere bouwbedrijven zien het optimaliseren van het bestaande niet als onderdeel van hun werk, maar de grotere integrale klussen (zoals dak + ventilatie + warmtepompvoorbereiding) zien ze wel als kans. Boeiend! We kijken uit naar de volgende sessie in september. 

Je kan de slides van de summerschool hier downloaden.

Bouwend Nederland leert mee met de DoeTank