Terug
7 oktober 2022

Aan de slag met kennisdocument glas, kozijnen & ventilatie

  • Wat: Bijeenkomst in Veldhoven
  • Wanneer: 13 september 2022

In het stadskantoor van Veldhoven Duurzaam kwamen een afvaardiging van de DoeTank en Veldhoven Duurzaam voor een tweede keer bij elkaar om de eerste versie van het kennisdocument ‘Glas, kozijnen & ventilatie’ te bespreken. 

Het was een leuke interactieve sessie waarbij het enthousiasme van de Veldhovense bondgenoten hier letterlijk geciteerd mag worden:

"Ik had binnen een half uur de informatie gelezen waar ik zelf een half jaar naar gezocht had!" en "Heel leuk en makkelijk om te lezen" 

Bij het eerste deel was ook Harry Bouwens te gast. Op basis van natuurkundige principes heeft Bouwens een meetset gemaakt waarmee je de isolatiewaarde van glas direct kunt meten. Voor de aanwezige nerds (alle aanwezigen) was dit smullen. We gaan het apparaat in de herfst testen bij woningopnames.

Het doornemen van de eerste versie van het kennisdocument zorgde voor input voor een 1.2 versie die we binnenkort in de wijk gaan delen. Aan het document wordt een praktische zelfopname tool gekoppeld waarmee je als bewoner al je glas en kozijnen eenduidig kan documenteren. 

We zien een kennisdocument groeien dat als een kapstok kan dienen waar geïnteresseerde woningeigenaren en energiecoaches veel inspiratie uit kunnen opdoen. Op deze manier maken we de de kozijn-vraagstukken waar veel bewoners en bondgenoten mee worstelen behapbaarder.