De Doetank

Onze missie

Iedere woningeigenaar moet in een toekomstbestendig huis kunnen wonen. Een toekomstbestendig huis is comfortabel, gezond, veilig, betaalbaar en duurzaam. Op dit moment kan het een hele opgave zijn je huis toekomstbestendig te maken. Ook de overheid zoekt naar haar rol. Wij geloven dat dit makkelijker, slimmer en leuker kan! Hoe precies? Dat onderzoeken we samen met bewoners en in vier wijken in Emmen, Veldhoven, Weert en Leusden.   

Actieonderzoek 

Doe DoeTank is een praktijkgericht experiment. We werken volgens de principes van actieonderzoek. We identificeren uitdagingen die we in de praktijk tegenkomen, denken ideeën uit aan de tekentafel en testen die vervolgens weer in de praktijk aan de keukentafel.

We bieden bijvoorbeeld een selecte groep bewoners een huisfluistersessie aan waarin hun woning wordt doorgemeten en ze inzicht krijgen in de te nemen stappen. Vervolgens delen we de opgedane inzichten met buurtbewoners met hetzelfde woningtype. Vervolgens onderzoeken we hoe bewoners het best ondersteund kunnen worden in hun zoektocht naar aanbieders. Tijdens al deze experimenten vragen we onszelf af hoe we een grote groep bewoners kunnen activeren en hoe de overheid (gemeentelijk en landelijk) kan ondersteunen. Want, wat we in het klein bedenken moet opschaalbaar zijn. 

Blijf op de hoogte!

Alles wat we onderweg leren kun je op de pagina verhalen teruglezen. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. We delen dus niet alleen onze succeservaringen, maar vertellen ook eerlijk over uitdagingen en blunders. Geintereseerd? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer over de mensen achter de DoeTank vind je hier.